“Ik zou zo graag weer een mooi en gezond gebit willen hebben, maar dat is voor mij toch al te laat.”

Wij horen dit helaas veel te vaak. Wij zijn ervan overtuigd dat er voor veel mensen absoluut nog opties zijn om de gebitssituatie te verbeteren. Een gebit kan namelijk om verschillende redenen aangedaan zijn, bijvoorbeeld slijtage, erosie, ziekte of verwaarlozing. Met elk van deze oorzaken kunnen wij u helpen.

In de reconstructieve tandheelkunde wordt het gebit, en de persoon eromheen, als één geheel bekeken. De belangrijkste vraag is eigenlijk altijd: wat is uw wens voor uw gebit? Het einddoel: u heeft weer een mooi, gezond, pijnvrij gebit. 

Bij uw eerste afspraak bespreekt u bovenstaande globaal met de tandarts. Indien u wenst verder te gaan is uw volgende afspraak een afspraak om informatie te verzamelen. Alles wordt dan vastgelegd in een zeer uitgebreid onderzoek: vragenlijsten, 3D scans, lichtfoto’s, video opnames, afdrukken en röntgenfoto’s. 

Onze tandartsen beoordelen de situatie aan de hand van de verzamelde informatie en maken een risicoanalyse waar veel overwegingen bij komen kijken. Wat waren de oorzaken van de schade aan het gebit? Stonden de tanden scheef, waardoor er een disbalans ontstond in de krachtenverdeling van de mond? Hoe was de persoonlijke situatie, werd er veel stress ervaren?  Hoeveel tandweefsel is er verloren? Hoe staat het met het tandvlees? Zijn er afwijkende mondgewoontes? Zijn er aanzienlijke risico’s in de (nabije) toekomst? 

Zoals u misschien begrijpt komt bij het opstellen van een behandelplan veel tijd, precisie, planning en expertise kijken. Om deze reden komt u meestal 4 weken na het verzamelen van alle informatie op consult bij de tandarts om het behandelplan te bespreken. 

Dit behandelplan kan enorm variëren per persoon en is deels afhankelijk van uw wensen.  Vaak is het een combinatie van de volgende behandelingen:

Wilt u graag meer weten? Neemt u dan contact op om een eerste consult in te plannen.