Wanneer een tand of kies dusdanig is aangetast dat er weinig weefsel meer over is, kan het niet altijd meer hersteld worden met een restauratie van composiet. In deze gevallen is het raadzaam een kroon te maken. Een groot voordeel van een kroon ten opzichte van een restauratie van composiet is dat kronen langer mee gaan en niet op termijn verkleuren. 

Een kroon is een hoesje van porselein, op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Van oudsher werden tanden volledig rondom beslepen om ruimte te maken voor de kroon, waardoor er veel gezond tandweefsel verloren ging. Dankzij ontwikkelingen in de tandheelkunde is dit tegenwoordig zelden meer nodig: wij maken vooral zogenaamde partiële kronen. Het voordeel van een partiële kroon is dat er veel minder gezond tandweefsel weg wordt geslepen; het is een duurzamere techniek met minder napijn, zodat u er extra lang van kunt genieten. 

Deze moderne technieken gebruiken wij ook bij het maken van facings, ook wel “veneers” of “schildjes” genoemd. Facings zijn halve porseleinen schildjes die alleen aan de buitenkant van uw tanden geplaatst worden. Door onze digitale werkwijze en samenwerking met uitstekende tandtechnische laboratoria kunnen wij de behandeling goed plannen, waardoor uw gebit minimaal beslepen wordt. 

Tijdens de behandeling zullen wij de verzwakte delen van uw tand wegslijpen zodat er voldoende ruimte is voor de kroon. Uiteraard kan dit met verdoving. Uw gebit wordt daarna met onze digitale scanner vastgelegd en verstuurd naar het laboratorium. Ongeveer 2 weken later is de kroon klaar en verlijmen wij deze aan uw tand, waarna u gelijk weer mag eten en drinken.