Wij vragen onze patiënten elk halfjaar voor de periodieke controle te komen, gecombineerd met een afspraak bij onze preventieassistent. Uw controles worden altijd ingepland bij één van onze twee vaste tandartsen. Op deze wijze leren wij niet alleen uw gebit, maar ook uzelf goed kennen.

Bij de periodieke controle wordt de algemene gezondheid van uw mond beoordeeld; denkt u hierbij aan cariës (‘gaatjes’), slijtage, gezondheid van de slijmvliezen (tandvlees, tong, wang) en ontstekingen in de mond. Daarnaast kijken wij ook naar u als persoon; hoe is uw algemene gezondheid? Gebruikt u medicatie? Ervaart u veel stress? Rookt u? Deze factoren dragen namelijk ook bij aan uw mondgezondheid.

Indien nodig worden er, in overleg met u, röntgenfoto’s genomen om ons meer informatie te geven. Op röntgenfoto’s zien wij immers meer dan met het blote oog. 

Deze informatie nemen wij mee in een risico-inschatting voor de toekomst, zodat wij in samenwerking met u een individueel zorgplan op kunnen stellen. Door deze preventieve aanpak willen wij samen met u problemen voor zijn. 

Indien vervolgbehandelingen noodzakelijk blijken, zullen wij u meenemen in het proces en u bovendien een begroting opsturen van de te verwachten kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.